Töltött csirke olaszosan

Hozzávalók: 1 db kb. 1,5 kg-os csirke, 15 dkg vaj, 15 dkg füstölt sonka, 15 dkg gomba, 4 db tojás, 15 dkg finommetélt, 10 dkg sajt. Ízlés szerint szerecsendió, őrölt bors, só.
Elkészítés: A gombát és a sonkát gyufaszál vastagra vágjuk. A metélt tésztát sós vízben kifőzzük és lehűtjük. Kevés vajon a gombát és a sonkát megpirítjuk, majd kihűtjük. A vaj többi részét tojásokkal jól kikeverjük és ízesítjük sóval, fűszerezzük borssal és szerecsendióval. Hozzáadjuk a kihűtött sonkát, gombát, finommetéltet és a reszelt sajtot. A tisztított csirke bőrét "felszedjük" a comboknál és a mellen. A tölteléket lazán a bőr alá töltjük. A combokat összekötjük és besózás után zsiradékkal locsolgatva, kevés vizet alá öntve késszé sütjük. Paradicsom mártással és vajas zöldséggel tálaljuk.
A receptet rendelkezésre bocsátotta: Mocsári Ernő, a Corvin Mátyás Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola szakoktatója.