Van egy perce?

Sapkaszerűen a fejre húzható mesterséges haj -- ez a paróka pontos szakmai definíciója. Fazekas Adrienn parókakészítő szerint manapság egyre divatosabbak a kopasz hajkoronát fedő férfi műhajfajták és a hölgyeknek ajánlható, színes, több funkciós darabok.
.....: Az egyértelmű, hogy kik, az azonban már kevésbé, hogy milyen jellegű mesterséges hajkoronát viselhetnek?
F. A.: Ugyanúgy, mint a szépségipar más területein, a parókakészítésben, a színekben, az anyagokban is formabontó újdonságok széles skálája elérhető a piacon. Továbbra is a hagyományos, hálóba szőtt paróka a legtartósabb és a legeredetibb hajzat biztosítéka, ezt fejformára, egyedi méretvétel alapján készítjük el. A szín és a stílus, a bodor fürt az óhajok függvényében kerül kialakításra.
.....: Hogyan kell ápolni a parókát, vannak-e olyan trükkök, amellyekel élettartama növelhető?
F. A.: Különleges trükk nincs, a hajhálóra rögzített mesterséges, gyakran szintetikus anyagból készülő fürtöket az eredeti hajkoronához hasonlóan hetente, kéthetente kell mosni, kezelése egyszerű, hiszen ezekhez a műveletekhez a jól bevált sampon, a balzsam és a hajhab mellett a fésű is elengedhetetlenül fontos. Amennyiben valaki elmulasztja vagy elhanyagolja a parókát, akkor az kifakul, vége eltöredezik, pontosan úgy viselkedik, mint az igazi haj. Vannak külön parókaápoló spray és hab formájában megvásárolható termékek is, amelyekkel a paróka még tovább irányíthatja a figyelmet a tökéletes hatású, de nem igazi hajkoronára.
(martonosy)